STICKY STORIES

BENT U AL BESCHERMD?

Ding, dong!

De bel gaat net terwijl ik mijn administratie aan het doen ben… (jammer… NOT).

Mijn bezoek is een onbekende dame die meteen met de deur in huis valt. “Goede middag mevrouw, bent u eigenlijk wel goed beschermd”

Ik wist eigenlijk niet dat het tijd was voor een schuilkelder.

Of heeft ze het misschien over voorbehoedsmiddelen??? (Ik heb inderdaad genoeg zonen op de wereld gezet)

Of is er een plotse stockbreuk bij Always of zo?

Ik kijk nogal bedenkelijk en breng eigenlijk alleen maar een euuuuuhhhh uit.

De dame in kwestie neemt snel terug het woord. “U bent niet beschermd (weer dat woord) tegen de aangekondigde prijsstijgingen van gas en elektriciteit?”

“Ohhhhh, dit gesprek gaat die richting uit”, flitst er door mijn hoofd…

“Uw buren hebben allemaal al ingetekend om zich als groep te beschermen (opnieuw of wat?). U doet dat toch ook?”ย  Ze zegt het alsof het de logica zelve is.

Mij leek het plots hoog tijd om een klassieker boven te halen… Oftewel verstop u achter uwe vent! “Mijn echtgenoot is niet thuis en hij neemt hier alle beslissingen (as if…)… ik weet er echt niets van.”ย  Ja, ik speel mijn haarkleur soms uit…

Ze kaatst echter meteen de bal terug… “Laat hem mij maar bellen. Maar wel ten laatste tegen vrijdag want dan gaan we een andere buurt doen”. En ondertussen dropt ze een kaartje in mijn handen.

Ik weet niet wat u van dit scenario vindt, maar als kleine zelfstandige gaan mijn haren hiervan omhoog staan. Alle trucen van de foor werden bovengehaald en dat in een gesprek van 5 minuten:

 • spelen op het angst
 • groepsdruk
 • schaarste in tijd en in aanbod

Deze hardsell verkooptechnieken zijn niet meer van de tijd รฉn zijn eigenlijk zelfs moreel verwerpelijk.

Bij dezen bent u alvast wรฉl beschermd (tegen deze verkoopspraatjes) ๐Ÿ™‚ !

5 Comments

 • peter storms

  Haha, dus die zitten overal??? Ik heb ook zo iemand aan de deur gehad, ne snotneus, omdat ik niet snel genoeg inging op zijn vragen gebood die pipo \’pak eens snel uwen smartphone (heb ik zelfs ni) of uwen tablet (uech.. ook ni), uw laatste jaarafrekening.., en dan zal ik dat snel eens uitrekenen…… tjah na mijn niet voor publiek vatbare reactie stond die snel bij de buren!! Idd ongehoorde praktijken!!

 • KellyJade

  Haha zo herkenbaar! Ik zei net hetzelfde \’mijne nam regelt dat eigenlijk allemaal\’! Helaas kwamen ze 3u later terug toen mijn man wel thuis was. Grappig wel want die stond daar met zijn mond vol tanden want hij weet er geen bal van ๐Ÿ˜‚ Ze konden dat allemaal direct uitrekenen en al, maar ze moesten toch binnenkomen om papieren in te vullen en al. Neen sorry, zo niet, bol het maar af!

 • hendrika vankelst

  bij mij is het gewoonlijk per telefoon, en sorry mijn vlees staat dan juist te verbranden. Mijn stem is dan heeeeeel vriendelijk, begrijp je wel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.