Confituur,  Jam,  sinaasappel

(BLOED)SINAASAPPELCONFITUUR MET COINTREAU

Aangezien de recepten voor pannenkoeken zooooo gigantisch populair zijn deze week, ga ik dwars doen… Ik ga het aan andere blogs/websites overlaten om hierover uit te wijden. (ga bv. eens kijken bij een collega: Cuberdon- macaron)

Wat ik echter niet kan laten, is u op sleeptouw nemen bij deze sinaasappelconfituur met Cointreau of in mijn geval bloedsinaasappelconfituur met Cointreau. En ja, dat is even lekker als dat het klinkt! En een meer dan perfect smeerselke voor op die pannenkoek.

 

Bloedsinaasappelconfituur

 

Men neme:

  • 540 g vruchtvlees en sap van (bloed)sinaasappels (à vif snijden)
  • 270 g confituursuiker (versie 1 kg suiker voor 2 kg fruit)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 à 1 borreltje Cointreau

 

Cointreau-time:

Doe het vruchtvlees van de (bloed)sinaasappels en het citroensap in een kom en voeg er de confituursuiker bij. Roer goed om en laat alles 3 uur rusten op een koele plaats.

Giet de inhoud van de kom vervolgens in een kookpot en zet die op het vuur. Breng aan de kook en als het oppervlakte van de confituur-in spe flink borrelt, zet dan de kookwekker op 3 minuten. Nu zou de confituur klaar moeten zijn. Doe voor de veiligheid even een stollingstest.

Voeg nu de Cointreau toe en roer goed om. Giet de hete confituur in bokalen, sluit af en laat omgekeerd afkoelen.

Klinkt gewoon schitterend, hé. Heeft u geen confituursuiker in huis, dan kan u ook met gewone fijne suiker aan de slag (verdubbel de hoeveelheid suiker). Hou dan wel rekening met een langere kooktijd (+/- 15 minuten) en dat de smaak veel zoeter is.

Wat denkt u? Ideaal om Lichtmis te vieren? Of wat smeert u zoal op de pannenkoek?

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.