Andere recepten,  Confituur,  Jam

CARA CARA SINAASAPPEL CONFITUUR

Al weken ligt dat hier rond te hangen… weken… en per chance ogen mijn Cara Cara sinaasappels nog mooi oranje… wat ik niet kan zeggen over de citroenen die er naast liggen… schoon wit-groen is ook niet lelijk. Ik begrijp nu waar die modekleur: lime van komt…

Soit, maar met dat zonneke dat mij stevig lentekriebels geeft en met dat alles nu terug groener wordt (lap, denk nu even niet aan die vieze citroenen, please), voel ik het confituurvirus weer opborrelen…

De test die vandaag op het programma staat, is simpel: Cara cara sinaasappels (kan ook met bloedappelsien) + citroenrasp (nee, niet van die hierboven…) + citroensap + gember + suiker. Een zeer simpel rekensommetje met andere woorden.

 

Confituur van cara cara sinaasappels

 

Wat heeft u precies van doen? (voor 1 schoon potje van 230 ml)

 • 220 g vruchtvlees van Cara cara sinaasappels (oftewel schil verwijderen (ook het wit) en mooi tussen de vliesjes uitsnijden))
 • 1/2 theelepel citroenrasp
 • 2 theelepels citroensap
 • 1/3 theelepel gember (in zeer kleine blokjes)
 • 110 g confituursuiker (versie 1 kg fruit versus 500 g suiker)

 

Mouwen omhoog en juuh!

Doe de stukjes vruchtvlees van de sinaasappel in een glazen kom. Voeg hier alle ingrediënten aan toe. Zet een halve dag aan de kant zodat de suiker properkes in het fruit kan trekken.

Giet alles in een kookpot en breng aan de kook. Eens uw confituur-in-spe goed borrelt, telt u 3 minuten. Doe de stollingstest en schuim de confituur af indien nodig.

Tover uw schoonste potjes boven en vul ze met de hete confituur. Schroef dicht met een deksel en laat omgekeerd afkoelen.

Klaar!

 

3 Comments

 • Inge

  De pompoenmarmelade is super ! Ik heb ze laatst gemaakt met een pompoen die hier al lang enkel decoratief lag te wezen.
  Ik wou nu dan ook de pompoenconfituur eens proberen maar was niet helemaal zeker wat je bedoelde met \”vruchtvlees van sinaasappel\”: moet je de sinaasappels fileren (dus alle vliesjes verwijderen) en de partjes met het vrijgekomen sap wegen? Of gewoon pellen en met vliesjes en pitten en al erin mikken ?

  Veel confituurpret verder ! Mijn moeder maakt altijd confituur, ik eerder niet, maar ben na het lezen van jouw blog vorig jaar ook danig aan het experimenteren geslagen ! Als ik dit jaar stekelbessen kan vinden ga ik die met de cointreau zeker ook eens proberen !

  • Madam Confituur

   Dag Inge,
   U kan het vruchtvlees er idd uitsnijden (a vif). Dus geen pitjes in de potjes, please. Is dit een beetje veel werk, pers dan de sinaasappels even uit. En juuh!

   gr
   Madam Confituur

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.