citroen,  Marmelade

CITROENMARMELADE OXFAM-STIJL

Zondag mag ik mij eens goed amuseren op Amuse… Aangezien ik op de affiche sta, ga ik menig product van Oxfam omtoveren tot een lekker potje.

De Worldshakegelei zal er zeker bij zijn! En omdat ne mens volgens mijn bomma niet op één been kan staan… ze had het dan meestal over het tweede stuk vlaai dat ik naar binnen moest werken… leek mij het geen slecht idee om een bondgenoot te zoeken voor deze Worldshakegelei…

Ik vond inspiratie in mijn eigen boek (stoef, stoef, stoef) en wel bij de citroenmarmelade met extra citrusvrienden. Door enkele kleine nuances, was het resultaat iets verrassend en iets dat smaakt naar meer, veel meer… Hier komt ie: de citroenmarmelade Oxfam-stijl…

 

Citroenmarmelade Oxfam-stijl
Citroenmarmelade Oxfam-stijl

 

Wat haalt u hiervoor in huis? (voor 2 potjes)

 • 3 citroenen
 • 2 sinaasappels
 • 1 rode pompelmoes
 • 2 dl Tropical Oxfam
 • confituursuiker (versie 1 kg suiker voor 2 kg fruit)

 

Klaar voor wat actie?

Start met het schrobben van de citroenen. Van 2 citroenen hebben we de zeste nodig: neem een zesteur en maak fijne sliertjes. Vervolgens snijdt u alle citroenen door midden en perst u ze uit. Doe het sap en de zeste in een ruime kookpot. Schil de pompelmoes en sinaasappel (verwijder ook het wit) en snij het vruchtvlees uit beide vruchten. De tweede sinaasappel perst u uit. Voeg dit alles bij de citroenzeste in de kookpot. Nu enkel nog het Oxfam sap toevoegen en u mag alles aan de kook brengen. Laat 15 minuten sudderen met het deksel op de kookpot. De citroenschilletjes moeten mals zijn.

Meet hoeveel u na deze kookbeurt nog in de pot heeft zitten en ga aan het rekenen. Per dl, weegt u 60 g confituursuiker af.  Roer deze suiker door het vruchtenmengsel en warm alles terug op. Laat 3 minuten flink doorkoken. Doe de stollingstest en vul daarna uw propere bokalen met deze hete marmelade. Sluit de potjes af en laat omgekeerd afkoelen.

 

Zalig lekker deze marmelade en zondag gratis en voor niet te proeven op Amuse Kiewit. 

3 Comments

 • Hendrickx linda

  Been there, en hij was lekker 🙂
  Ik vind je een enthousiasmerende dame !
  En het initiatief van de foto\’s vond ik ook verrassend.
  P.S. Ik verzamel kookboeken – en de uwe staat er nog niet tussen :-))
  Ik was die dame met het regenhoedje …

  Groetjes,
  Linda.

 • martien

  hei! in solden heb ik ook van die botjes zoals op de foto op de kop getikt. zet jij ook deze op hun kop? dat werkt niet bij mij:( moeten ze dan geweckt worden? groetjes!martien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.