MadamConfituuradvies

CONFITUUR MET OF ZONDER SCHUIM?

Schuim… het heeft iets bijzonders… mijn kinderen zijn er in bad totaal verslaafd aan en Mister Choco kan ook een stevig boompje opzetten over het schuim op zijn pint… bij dezen is dat dus bewezen… mannen blijven iets van kinderen hebben.

Soit, vooraleer ik hier al het mannenvolk wegjaag, wil ik het even hebben over het schuim dat ontstaat als u zelf confituur fabriceert. Ik vraag vaak tijdens een demo of workshop wat ermee moet gebeuren. De antwoorden zijn dan divers: van “we roeren het eronder” tot “als u lang genoeg wacht, Madammeke, verdwijnt dat vanzelf”.

Eigenlijk is er maar รฉรฉn juist antwoord. Als u goed kijkt naar het schuim, ziet u belletjes zitten… ah ja, anders is het geen schuim, hoor ik u denken. En laat net in deze belletjes zuurstof zitten… de “fatal attraction” voor elke infectie… tja, ik denk dat u al voelt, waar ik naar toe wil.

Het schuim verwijdert u dus best met een schuimspaan om eventuele infecties te vermijden. Eronder roeren, is geen strak plan. Het vanzelf laten verdwijnen eigenlijk ook niet, want dan koelt de confituur te fel af.
Wat u wel kan doen is uw confituur bereiden met een klontje boter erin… We kunnen dit illustreren met het pintje van Mister Choco: al eens getapt in een vettig bierglas? Bon, rest my case ๐Ÿ˜‰

5 Comments

  • Sarah

    Ik schep het schuim er altijd af met een houten lepel, in een apart potje. En dan wordt er gevochten voor het kommetje schuim-confituur! Superlekker!!

  • Marijke

    Haha, ik schep het er altijd af met een schuimspaan, bedenk dan dat het schuim best nog wel lekker is en verbrand dan grandioos mijn tong door de schuimspaan af te likken. Confituur maken komt er bij mij dus altijd op neer dat ik al een heleboel schuimconfituur heb opgegeten en naast verbrande tong ook een suikerkick krijg ๐Ÿ˜‰

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.