MadamConfituuradvies

CONFITUUR OF GELEI BIJ GEBOORTE

De mama’s en papa’s van tegenwoordig zijn compleet te vinden voor iets anders dan doopsuiker. Dat bewijst mijn mailbox.  Ik krijg bijna wekelijks de vraag van ouders-in-spe naar een ideaal brouwsel om in kleine potjes te stoppen. En gelijk hebben ze!

Maar met die dikke buiken en gezwollen enkels moet het prepareren van deze potjes vlot verlopen… het leven is in die laatste maanden al zwaar genoeg… been there, done that!

Dus, dus, dus, aanschouw de tips die ik u graag meegeef.  Voor opvoedkundig advies kan u trouwens ook bij mij terecht op www.ikplakzevantijdachterhetbehang.com…

De tips dus:

 • Maak het u niet te moeilijk: als u confituur maakt en grote potjes vult, dan gaat dit tegen een serieus tempo. Moet u echter 120 kleine exemplaren vullen… ik verzeker u: dan komt op een gegeven moment stoom uit uw oren. Dus kies een gemakkelijk recept. 
 • Maak de confituur fijn of maak gelei: kleine potjes vullen met grote stukken fruit… u mag het eens proberen, maar ik verzeker u dat marcheert niet. Dus gebruik vlijtig uw pureestamper of maak een lekker geleike.
 • Kies een recept met voldoende suiker. Dan zit u safe qua bewaring (liefst dus geen suikerarme versies hier).
 • Zet peter en/of meter mee aan het werk of maak er een baby-confituur-shower van… lekker gezellig samen confituur maken, waarom niet?

Wat zijn nu volgens mij de ideale recepten om in kleine potjes te steken:

Ik ben eens benieuwd wie de handjes uit de mouwen gaat steken… laat zeker weten wat het (= de baby) geworden is en de nodige statistieken ook, hé…

 

5 Comments

 • Olivia

  U bent geweldig! Ik ben idd net bezig met uw confituren voor de geboorte van onze eerste, uitgerekend voor 5 juli Ik heb gisteren 2 soorten gemaakt. 🙂
  Het is de rabarber met framboos en rosé bier geworden (idd iets moeilijker gietbaar) en dan een variatie op uw abrikozenconfituur met pit, heb er ipv water een deel west-vleteren in gedaan en de nootmuskaat eruit gelaten.

  Zou nu eigenlijk ook nog eens willen experimenteren met chocolade om deze ook in confituur te verwerken zonder dat de dropjes er in zitten, dus in gesmolten versie.
  Anders krijg ik het ook niet gegoten. Ik laat u het resultaat zeker nog weten!

  Groeten,

  Olivia

 • Stefanie Vdw

  Mijn vraag is alleen hoelang de gelei goed blijft want met een babyborrel blijft het natuurlijk wel wat langer staan en ik wil niemand een ziekte geven 😀

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.