banaan,  Confituur,  Jam

CONFITUUR VAN BANANEN

Ik word compleet bananas van confituur maken met banaan. Om met deze vrucht een lekkere confituur te prepareren, is echt niet simpel. Het lijkt me gewoon allemaal te veel op fruitpap (behalve dan die met chocolade…). En believe me, na 3 klein mannen ben ik momenteel nog steeds een beetje verzadigd.

Ik heb er eindelijk ย nog eentje gevonden die mij aanstaat: lekker fris, heerlijk zoet en good looking. Meer moet dat niet zijn.

 

bananenconfituur

 

Op de boodschappenlijst: (2 potjes)

 • 440 g gepelde banaan (+/- 4 stuks)
 • Sap van een limoen
 • Sap van 4 sinaasappels
 • 340 g confituursuiker (versie 1 kg suiker voor 2 kg fruit)
 • 4 eetlepels muntblaadjes (goed spoelen en fijn snijden)

 

Komaan, haal die banaan uit uw oorโ€ฆ

Pel de bananen en snij ze in blokjes. Doe deze stukjes fruit samen met het limoensap en het sinaasappelsap in een kom. Ook de confituursuiker voegt u hieraan toe.

Dek de kom af en zet weg op een koele plaats. Laat de confituur-in-spe een 12 uur rusten.

Na het โ€œdutjeโ€ doet u alles in een kookpot. Laat de bananenconfituur 3 minuten koken. Zet de kookpot van het vuur en doe de stollingstest.

Roer de gesnipperde muntblaadjes door de confituur en giet de hete jam in propere confituurpotjes. Sluit ze met hun deksel en laat alles omgekeerd afkoelen.

 

En nu is het aan u om te gaan met die banaan.

18 Comments

 • Cynthia

  Dag madame, k Heb net de gekoelde confituur in vormpjes gegoten, zodat die in de vriezer kunnen. Bedoeling is om ze morgen te gebruiken in mijn chocolade-banaan muffins. Spannend, en zenuwslopend want nu moet ik wachten tot morgen in de late namiddag… dan pas is alles klaar. Super!! En bedankt om al die lekkere recepten met ons te delen

 • Tante Confituur

  hey Madam Confituur,

  zelf maak ik mijn bananenconfituur graag met een scheutje limoncello. Ook heel lekker ๐Ÿ™‚

  groetjes,
  Tante Confituur
  (we hebben duidelijk dezelfde passie)

 • Marie

  Hey madame!
  Net de confituur gemaakt van een aantal overrijpe bananen die niemand nog wou.
  Ze staat nu in de potjes af te koelen en lijkt me echt wel super lekker! Bedankt voor het recept!
  Wat ik me nog afvroeg: Bij de meeste van jouw recepten staat: laat de confituur 3 minuten koken. Ik ben nu geen confituurexpert (het was de tweede keer ooit dat ik confituur maakte), maar mijn confituur moet echt wel een half uur goed doorkoken om echt confituur te worden? Na 3 minuten heb ik water met fruit… Ligt dat aan mij? ๐Ÿ™‚

 • Inez de ben

  Beste madame confituur,

  Ik,zou heel graag bananen confituur maken. Ik vind hier echter in geen enkele winkel die suiker van 1 kg voor 2 kg. Wel die van 1 kg voor 1 kg suiker of die van 500 g voor 1 kg fruit. Gaat het ook met een van deze en wat is dan de hoeveelheid?

  Groetjes
  Inez

  • Madam Confituur

   U heeft gelijk! Daar moeten we eens een filmpje van maken, hรฉ. Concreet: u neemt een halve theelepel confituur uit de kookpot en doet deze op een koud bordje. Wacht enkele seconden en hou dan het bordje scheef. Blijft alles plakken en samen, dan mag u een danske rond de salontafel doen want dan is uw confituur gelukt.

 • Dominique

  Dag madam confituur als de stolling test niet is wat het moet zijn, moet het langer koken of moet ik suiker bijdoen of spec plus?

  Alvast dikke merci heb er al verschillende gemaakt en ze worden gesmaakt hier, zeker de pompelmoes met sinaasappel ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰

  Mvg Dominique

  • Madam Confituur

   Dag Dominique
   voeg een klein beetje citroensap erbij en laat 1 minuutje extra koken. Lukt het dan nog niet dan kan je pec plus toevoegen.

 • Mich

  Hallo,
  Confituur 3 min koken.. ๐Ÿคจ nee hoor! Dan heb je hoogstens een lekkere โ€˜moesโ€™ die van je boterham loopt..
  Om een lekkere confituur te bekomen moet hij minstens 20min koken! Met gelijk welke suiker!
  Beste groetjes
  Mich
  Een โ€˜ervarenโ€™ confituurmaakster ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜š

  • Madam Confituur

   Dag Mich
   Als u confituur maakt op de traditionele manier, dan kan het inderdaad zijn dat u 20 minuten moet koken. Ik doe het al jaren op mijn manier en die lukt ook perfect. Niks te moes, maar wel รฉchte gelei of confituur. Het verschil zit in het moment waarop de suiker erbij gaat. Ik kook met andere woorden (afhankelijk van het fruit) eerst de vruchten mals en voeg dan pas de geleisuiker toe. Na drie minuten stevig doorkoken, is de confituur dan klaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.