Confituur,  Jam,  peer

CONFITUUR VAN PEREN MET KANEEL

Wij hebben ze overleefd… de feestdagen. Weer veel te veel gegeten; dat vertelt mijn broek mij althans. Mijn goed voornemen voor 2012 is dan ook onmiddellijk bekend.

Nu tussen de pakjes, wensen en stevige poenen door, heb ik toch nog even de tijd gevonden om een tof confituurrecept uit te proberen. Ik heb het ontdekt op een superleuke website http://bengeltjes.wordpress.com/

Om niet onmiddellijk mijn goede voornemen aan de kapstok te hangen, heb ik de verhoudingen suiker versus fruit wel even aangepast.

 

Wat haalt u in huis voor deze heerlijke perenconfituur met kaneel:

  • 1 kg peren
  • 500 g confituursuiker (verhouding 1 kg fruit versus 500 g confituursuiker)
  • 1 kaneelstokje (als u het minder krachtig wilt, gebruik dan maar een half stokje)

 

Aan de slag:

Schil de peren, verwijder het klokkenhuis en snij het fruit in stukken. Doe de stukken peer in een ruime kookpot met een beetje water. Voeg het kaneelstokje toe en breng het geheel aan de kook gedurende een 20 tal minuten. (tijdsduur hangt af van het soort peer). Verwijder het kaneelstokje. Het resultaat dat u nu heeft, is een soort fruitmoes. (zitten er nog grote stukken in de fruitmoes, pureer ze dan even)

Voeg vervolgens de confituursuiker toe. Los deze op en breng alles opnieuw aan de kook tot de confituur de gewenste dikte bereikt heeft. Vergeet zeker niet te roeren. Doe de warme confituur in propere potjes. Sluit ze en laat ze omgekeerd afkoelen.

Een simpel recept, maar ooooo zoooo lekker.

 

No Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.