dessert,  Gerechten met confituur

CONFITUURTAART MET DE KIDS

Eigenlijk zat de passie voor koken al in me toen ik nog een onderdeur was. Ik had zelfs mijn eigen stapeltje kinderkookboeken. Zaaaaaalig! Uren heb ik die doorbladerd. (Er bestond toen nog geen internet) Uiteraard probeerde ik enkele zaken uit en heb zo een hoop kemels geschoten.  Bijvoorbeeld: nadat ons ma net gepoetst had, de volledige keukenvloer onder cacaopoeder bedolven. En “blij” dat ons ma was…

Gelukkig waren het niet allemaal van die stunten. Ik herinner me ook nog een confituurtaart die ik gefabriceerd heb. Die staat zeker op mijn to do-lijstje voor de vakantie. Kan ik mijn kinderen eens in gang trappen. Kom zet die van u ook maar in actie.

Wat heeft u nodig?

  • 80 g bloem
  • 2 eieren
  • 1/2 theelepel zout
  • aardbeienconfituur
  • poedersuiker
  • 3 dl melk
  • 50 g boter

Hoe gaan we te werk?

Doe de bloem in een grote kom. Breek de eieren hierin en doe het zout erbij. Roer alles door elkaar. Schenk de melk heel stilletjes bij de bloem en blijf goed roeren. Op die manier gaat u eventuele klonters in uw beslag te lijf.

Neem een klontje boter en doe dit in een koekepan. Laat smelten en schep 1 pollepel beslag in de koekepan. Bak het flensje aan beide kanten. Leg het flensje aan de kant en bestrijk het aan de bovenkant met aardbeienjam. Dan is het tijd voor het volgende flensje en weer bestrijkt u dit met confituur. Blijf dit doen tot uw beslag op is. Als uw torentje klaar is, is het tijd voor de versiering. Ik gebruik meestal poedersuiker, maar u kan hier natuurlijk ook nog wel andere dingen voor bedenken.

Ik ga mijn kinderen aan het confituur smeren zetten. Ben eens benieuwd hoe mijn keuken dat klusje zal ondergaan. Ik wou ook nog slagroom als extra smeersel proberen in deze taart, maar met mijn overenthousiaste bengels, ga ik dit uitproberen aan u overlaten. Zal zeker een extra touch geven.

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.