Boek

DE CONFITUURBIJBEL

EINDELIJK is mijn nieuwe boek er!!! Met het verschijnen van de eerste paardenbloemen is dat het ideale moment.

Ik heb mijn grijze cellen en mijn smaakpapillen tot het uiterste gedreven, met een klepper van formaat als resultaat. Ok, dat stoefgehalte voor vandaag is weer bereikt…

 

De ConfituurbijbelVoor zij die geïnteresseerd zijn in de statistieken… awel. Ik neem u mee op confituurreis en dit doorheen 266 bladzijden lang. Ja, ja, ik had precies veel te vertellen…

Ik kan u trouwens ook met veel trots melden dat de kaft al even dik is oftewel we hebben een harde kaft gescoord!

Er staan maar liefst 130 recepten in deze bijbel… had ik al gezegd dat ik veel te vertellen had…

Bij elk recept staan 3 belangrijke wapenfeiten: hoe moeilijk het is (maar laten we eerlijk zijn… als u goed naar mij luistert, is er bijna niets moeilijk), in welke maanden u best aan de slag gaat en hoe lang het duurt vooraleer u uw vingers in uw potje kan steken.

Nu, naast de recepten geef ik graag ook antwoord op de meest belangrijke vragen: Hoe zit het met de houdbaarheid? Hoe krijg ik mijn potjes open? Moet ik steriliseren en hoe doe ik dat? Etc.

Voor de beelden kroop opnieuw the one and only Frank Croes achter de lens. En ook mijn kinderen zijn weer van de partij… oftewel onze Frank heeft zijn werk gehad…

 

 

 

29 Comments

 • Tine

  Hallo,

  Zelf ben ik ook een confituurmaaksters en jouw tips leveren telkens weer heerlijke momenten en smaken op! Bedankt!
  Waar kan ik je confituurbijbel bestellen?

  Tine

  • Madam Confituur

   Dag Carla, er staan 9 suikerarme recepten in. Nu ik vraag de lezer altijd eerst even met de dokter af te stemmen. In fruit zit namelijk ook suiker en wat voor de ene mag, mag niet voor de andere persoon.

 • christel

  super boek heb al veel nieuwe recepten opgedaan en al twee geprobeerd
  tropische confituur heel lekker en aardbeien met passievruchten
  heb veel verschillend fruit in de hof dus zullen er nog recepten volgen
  heb ook de andere boeken gekocht

 • Demoen Viviane

  hallo,
  ik heb juist uw side ontdekt en vind het subliem,ik hou ervan om confituur te maken en de kinderen ermee te verwennen alsook familie en vrienden maar waar kan ik uw boek vinden aub.

 • ons Danielle

  Mevrouw ,
  Uw recepten worden gemaakt met suiker 2 op 1 doch nergens vind ik dat.
  Altijd is het 1op1 . Lastig want elk fruit reageert anders ,ik bedoel qua sap
  Om niet alle werk voor niets te doen omdat het mislukt graag even uw advies.
  Alvast bedankt,
  Danielle

  • Madam Confituur

   Dag Danielle, ik vind de 2 op 1 suiker bij Horta, bij Delhaize, Colruyt, Spar,… eigenlijk bijna overal. Vreemd. Waar woont u precies?
   gr, Madam Confituur

 • chris

  Hey,
  Ik heb aardbeienconfituur gemaakt en de vruchtjes blijven bovenaan in het potje zitten, anderaan zijn er geen. Ik lees dat jij de potjes omdraait, maar hangt het deksel dan niet vol confituur?

  • Madam Confituur

   Aha… drijverkes. Dat komt voor, hé.
   Als u het drijfprobleem wil tegengaan, kan u best de bokalen regelmatig omdraaien tijdens het afkoelen.

   Als u het potje omkeert, zal er idd soms wat confituuur tegen het deksel plakken. (ligt eraan hoelang u dit doet)

 • Esther Bremer

  Hallo Madam Confituur,
  Je boek wat ik bij jou op de jammarkt in Neede heb gekocht is SUPER! ik heb zelf al heel veel jam, gelei enz. gemaakt, maar ik vind t leuk om weer eens wat nieuws te proberen! Ik heb deze week mijn eerste kweeperengelei gemaakt en een geleidoek gebruikt , mijn vraag is nu : kun je die doek gewoon in de wasmachine mee wassen?
  groetjes Esther.

  • Madam Confituur

   Dag Werner, heeft ze deze klus geklaard met pec plus of met confituursuiker (en zo ja, met welke suiker specifiek?)?
   Het meest gemakkelijke is wat pec plus toevoegen en 1/2 tot 1 minuutje koken. Let op dat ze niet te veel in één keer maakt, want daar kan het ook mislopen.

 • werner

  Hello madam
  Ik heb kiwiconfituur gemaakt op de traditionele manier met de verhouding 1kg/1kg.
  De smaak is goed , maar , eenmaal de omgekeerde confituurpotten terug omgedraaid, zie ik een vrij heldere gelei bovenaan, gevolgd door de stukjes kiwi die helemaal naar onder zijn weggezakt.
  Is dait normaal of heb ik iets verkeerd gedaan ?

  • Madam Confituur

   Dag Werner,
   Dat kan gebeuren en is echt niet leuk, hé. Het komt vooral voor als er veel sap in de bereiding zit. Trucjes om dit te vermijden zijn: de suiker een nachtje in het fruit laten trekken.
   Of terwijl uw potjes afkoelen, ze regelmatig terug omkeren. Het fruit zal zich dan wat meer verdelen.
   En uiteraard is het altijd een goede keuze om bij veel sap, een pureestamper te gebruiken waardoor u de massa een beetje egaler maakt.

 • willaert m-jeanne

  Dag ik heb aardbeien confituur gemaakt maar is niet dik heb pec en kristalsuiker gebruikt , hoe kan ik die nog dik krijgen aub.

  • Madam Confituur

   Dag Jeanne
   Het ligt eraan hoe uw verhoudingen zijn. 1 kg fruit op 1 kg suiker? Of met minder suiker? Daar kan de oorzaak liggen. Een andere oorzaak kan zijn dat het te lang heeft laten koken of te kort. Volg zeker de instructies op de verpakking van pec. gr, Madam Confituur

 • Hubert Brouillard

  Geachte Mevrouw Confituur, sinds enkele maanden ben ik op zoek naar recepten om confituur te maken zonder suiker.. We hebben een grote tuin met veel fruit appels, peren, aardbei ,kruisbessen trosjes, bessen vijgen pruimen enz… En sinds mijn echtgenote aan diabetes lijd zou ik willen gelei en confituur bereiden zonder suiker. Ik heb een koksopleiding achter de rug maar schiet wel tekort om al deze heerlijke jams te maken.
  Graag had ik vernomen waar of hoe ik aan je boeken kan kopen of bestellen. Het zou fijn zijn hierop een antwoord te krijgen. In elk geval van harte bedankt bij voorbaat

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.