perfectedag

Een perfecte dag

Ik ben soms nogal curieus… Naar aanleiding van mijn nieuwe boek “Madam Confituur: een perfecte dag” kom ik graag te weten hoe uw perfecte dag eruit ziet.

Gebrek aan inspiratie? No problemo! Zal ik alvast eens een voorzet geven, se!

Op mijn perfecte dag smul ik van de lekkerste potjes, flesjes en gerechten. Verder verwacht ik het volgende:

 • blijft mijn wederhelft van de was af… nee, nee, kasjmier en 60 °C, dat komt niet goed, vriend!
 • bestaan er geen katers tenzij ze miauw zeggen
 • wordt onkruid de nieuwe trend voor elke moderne tuin
 • blijkt het concept deurmat duidelijk voor alle huisgenoten hier
 • is het oké voor madammen om bier te drinken uit het fleske

En nu is het aan u… (voor een sneak-preview: http://madamconfituur.com/boek/madam-confituur-een-perfecte-dag)

34 Comments

 • Caroline

  Mijn perfecte dag,
  Smorgens waker worden naast de liefste man,
  Daarna de huishoudelijke verplichtingen doen ,dan de lege potjes verzamelen
  En dan naar de moestuin om de eerste rabarber van dit jaar te oogsten ,
  Om weer heerlijke rabarber confituur met banaan te maken.
  Dat is het begin van ons nieuwe confituur seizoen
  En dat is genieten van de perfecte dag en de vele die hierna nog mogen komen..
  Kijk erg uit naar u nieuwe boek..
  Aantal letters: 28.

 • Ines

  A perfect day:
  Bij het ontwaken ontdekken dat je een dagje verlof hebt…
  Een gezellig ontbijt met mijn man en dochter met heerlijke versje broodjes, confituur en een verdwaald paasei ;-)…
  De was vindt uiteindelijk eens zelf zijn weg IN de wasmand…
  De vliegen ontdekken dat ze aan de juiste kant van het schuifraam moeten blijven…
  Een boek op het terras…
  Een gezellige BBQ met de vrienden als afsluiter…
  Zalig!

 • Edwin

  My day…

  Mijn perfecte dag is een dag waarop ik na rustig met ons gezinnetje te hebben ontbeten, samen met Josh, onze jongste, de tuin van onze woon-zorgboerderij in ga, om de heerlijkste groenten en vruchten te plukken.
  Te genieten van de bijtjes die rondhupsen van bloesem naar bloesem en de merels die de mooiste melodieën fluiten.
  Om na het vullen van onze rieten mand terug te gaan, afgaand op de geur van gebakken vers brood.
  Heerlijk met elkaar buiten te eten, genietend van de rust en de zon.
  Van de bloesems die ik geplukt heb eindelijk die lang verwachte bloesemgelei te gaan maken (ja, dat hoort natuurlijk ook bij een perfecte dag…).
  Om dan \’s avonds heerlijk met elkaar de zon onder te zien gaan, de dag weer af te sluiten, met vuurkorf, gezelligheid, gitaar, vrienden.
  En ja hoor, de dames die dat willen mogen het eigen gebrouwen biertje gewoon uit de fles drinken… Of liever toch een zelfgebrouwen vlierbloesemwijntje…

  Op naar een volgende perfecte dag…

  (geschreven vanaf ons rijtjeshuis in de stad… 🙂 )

  Aantal letters: 397

 • Claudine

  Een perfecte dag?
  Eentje met hoop voor de mensheid, geen oorlog, geen honger, geen ziektes, geen tegenslag, geen moorden, geen ongelukken, geen pijn, en 🙂 geen confituur die aanbrandt…

 • Lien

  Mijn perfecte dag vandaag….als ik zou mogen bevallen na de nodige ongemakjes en voorweeën de laatste dagen 🙂

  schiftingsvraag: 755

 • Annita

  Mijn perfecte dag 🙂
  Eindelijk eens een pijnvrije dag beleven. Gelukkig maken de lekkere zelfgemaakte confituren, gebakjes, brood, … mijn dag zo perfect dat ik de pijn even vergeet. 375 letters.

 • Nadia Dewitte

  Mijn dag is perfect als mijn ontbijt begint met de geur van overheerlijke broodjes, een tafel met mooi kleurend beleg en mijn vriend aan de overkant van de tafel (hmm het water komt al in mijn mond)
  Mijn dag blijft perfect als het mooi weer is, als er nu en dan een complimentje van af kan, en wanneer de dag kan afgesloten worden met zaalig lang tafelen en lachen met vrienden die we graag zien!

  schiftingsvraag: 619 woorden

  • Nadia Dewitte

   Mijn dag is perfect als mijn ontbijt begint met de geur van overheerlijke broodjes, een tafel met mooi kleurend beleg en mijn vriend aan de overkant van de tafel (hmm het water komt al in mijn mond)
   Mijn dag blijft perfect als het mooi weer is, als er nu en dan een complimentje van af kan, en wanneer de dag kan afgesloten worden met zaalig lang tafelen en lachen met vrienden die we graag zien!

   schiftingsvraag: 619 letters

 • Elke

  just a perfect day …is voor mij , goed weerke, geen gezaag, geen geklaag, een bbq die zich zelf aansteekt, een tafel die zich zelf dekt, alles al klaargemaakt , een mr proper in de keuken , badkamer , een tante kaat in mijn wasmand, euh, ….i\’m dreaming !!!!! En het antwoord op de schiftingsvraag is : 147 letters

 • LIESBETH

  Een perfecte dag is wanneer de zonnestraaltjes door mijn raam mij wakker aaien, ik na even soezen en rekken kan genieten van een heerlijk ontbijt op bed (geroosterde boterhammen met confituuuuuuuuur!),en als de kruimels verdwijnen als sneeuw voor de zon. De dag wordt nog perfecter als ik \’s middags kan genieten van een heerlijk frangipanneke (met -jawel- zelfgemaakte abrikozenconfituur), zonder dat de bijtjes zich komen vastkleven aan mijn pot. De perfecte dag is helemaal perfect als \’s avonds mijn potje confituur van \’s morgens uitgelikt en uitgevingerd mooi staat te blinken om opnieuw gevuld te worden 🙂
  antwoord op de schiftingsvraag: 448 woorden

 • Joke

  Op een perfecte dag hebben ik en mijn man wat us-time terwijl de zon door de gordijnen schijnt, lachen en knuffelen we wat af met de kindjes en smullen we van zelfgemaakt lekkers. En dat alles op een super rustig tempo, een dag waarop niets moet.
  O ja, en je voorwoord? Mijn gokje: 232

 • Alexandra Winters

  het voorwoord bevat denk ik slechts 14 letters,
  Mijn perfecte dag?
  Die was gisteren denk ik.
  Hmmm, op een vrije dag heerlijk wakker worden zonder wekker. helaas is dat meestal maar een uurtje langer slapen dan dat de wekker gaat, mijn lichaam is nou eenmaal het ritme gewoon.
  Dan ontbijten met geroosterd brood met natuurlijk zelfgemaakte confituur, eigen recept kan, maar die van Madam Confituur zijn zo hemels lekker. Kop koffie of thee erbij.
  Een pyama-dagje, na het lui-douchen gewoon een huispak of schone pyama aan en lekker niks doen-alles mag.
  Relaxed afspreken dat ieder voor zich maar een een lunch in elkaar flanst.
  Ergens in de middag een verse, ruime hoeveelheid rabarber, die zaterdag geplukt is, schoonmaken en zachtjes laten koken. Het hele huis gaat er zo lekker van ruiken, het ruikt naar geborgenheid, de geur van mijn ouderlijk huis vroeger in de lente.

  Langzaam, aan het eind van de middag/begin van de avond zachtjes aan gehaktballen draaien, laten rusten en braden. Gebakken aardappeltjes erbij en de lauwe rabarber.

  Samen met manlief de afwas doen en daarna gezellig koffie/thee drinken op de bank.
  Hond en katten die er gezellig bij komen, hele \’gezinnetje\’ compleet.

 • Jolanda

  Mijn perfecte dag: genieten van de kleine dingen en aan het einde van de dag weten dat iedereen om wie je geeft nog steeds gezond en wel is.
  Aantal letters: 336

 • An De Kryger

  Mijn perfecte dag… is de dag waarop ik van een gezond 3de dochtertje mag bevallen en eindelijk die home made, gepersonaliseerde geleitjes kan beginnen uitdelen! Een kwestie van dagen… 🙂

 • Ellen

  Mijn perfecte dag? Lekker vroeg opstaan om in de rust en stilte een uurtje te breien voor de tv met een opgenomen programma (van het genre CSI, Criminal minds) en een grote pot thee, daarna volgt dan meestal een uurtje kookboeken kijken. Als vriendlief dan wakker wordt, gezellig samen ontbijten en dan gaan fietsen of wandelen. \’s Middags samen picknicken op het deken en de wandeling of fietstocht vervolgen. \’s Avonds spelletjes spelen met de vrienden. Meer moet dat niet zijn.

  Jouw voorwoord? Ik gok zo\’n 19 letters.

 • Leen

  Een perfecte dag … Wakker worden door fluitende vogeltjes (ipv door een schelle wekker), dan beseffen dat je een dagje verlof hebt en tegelijkertijd merken dat het mooi weer is. Rustig opstaan, in pyama met een tas koffie buiten de krant lezen. Kindjes klaarmaken (die voor een keer eens geen ruzie maken en zonder zeuren de klaargelegde kleren aantrekken en hun ontbijt opeten). Een daguitstapje maken. \’s Avonds moe maar tevreden thuis komen. Kinderen in bad en bed steken en de dag eindigen terug buiten, nu met een glaasje wijn…
  Toch fijn, zo dromen 🙂
  Oh ja, de schiftingsvraag: ik gok op 278 letters.

 • Bénédicte

  Een perfecte dag…

  Ontwaken met een zalig ontbijt klaar gemaakt door mijn 3 schatten van dochters ( met een beetje hulp van manlief)
  Me herinneren dat ik de dag ervoor super lekkere vol-au-vent klaar maakte dus geen voorbereidingen voor het middageten maar tijd voor een kort fietsritjemet de kindjes
  Genieten van zelf gemaakte confituurtaartjes met thee
  Een beetje zeelucht kunnen opsnuiven
  En tegen de avond een afspraakje met wat vroegere vrienden uit Gent (zoals Tom, Peter, Peter, Simon en hun wederhelften ;-)).

  Wij schatten voor het voorwoord 77 woorden.
  Groetjes, Bénédicte en Kris

 • Emma Vanhoof

  Mijn dag is perfect als ik mijn vinger Amélie Poulingewijs in een pot verse confituur kan steken(kwestie van in thema te blijven, we schrijven hier tenslotte aan Mme Confituur haarzelve). Vervolgens steek ik uitgerekend die vinger in mijn mond, waar die zorgt voor een ware smaakexplosie. Als een piñata die een rake klap krijgt en zijn inhoud krachtig in het rond zwiert.

  Daarop volgt een gevoel van intens geluk die een glimlach op mijn gezicht tovert. Zo eentje waarvoor je je geneert omdat je hem niet kan inhouden terwijl iedereen naar je staart. Dan heb ik een tweede vinger nodig om mezelf ervan te overtuigen dat ik niet gewoon wat overdreven had in dat hoofd van mij. Een mens kan al eens overdrijven. Mijn vinger dus weer van de pot naar mijn mond en het overvalt me opnieuw. Niks overdreven.

  En ten slotte neem ik een lepel, want dat schept efficiënter.

  Dan, ja dan, kan mijn dag niet meer stuk.

  Voorwoord: 200 woorden

 • Wendy

  Mijn perfecte dag Is als het zonnetje schijnt. Dan kunnen we ons klaar maken om de natuur in te gaan om lekkere besjes te zoeken om er dan confituur van te maken. Maar dat is nog even wachten, op die lekkere besjes.
  Het voorwoord: 101 letters
  Nog veel succes met de site en de boeken

 • Sonja

  Mijn perfecte dag is een dag waarop alles mag en niets moet. Lekker lang uitslapen en dan gezamelijk met manlief en de kinderen een heerlijke brunch voorbereiden, waar we dan van genieten op het terras. Versgebakken broodjes en croissants, nog warme madeleinekes, een keur aan zelfgemaakte confituren, versgeperst fruitsap….vervolgens zalig uren buiten doorbrengen , babbelen, lachen, genieten….eventueel een wandeling maken of een fietstochtje.
  en \’s avonds gezamelijk met de kinderen verse pasta maken terwijl manlief ondertussen de saus klaarmaakt, waarna we onder het genot van een glas wijn heerlijk lang tafelen.
  en je voorwoord…ik gok op 187 woorden

 • stefanie outtier

  just a perfect day …
  \’s morgens mijn zoontje die stilletjes de kamer binnen komt , nog even in \’het grote bed\’ komt liggen om te vertellen , knuffelen, ons kleine wonder voelen schoppen in de buik en grote broer die \’de baby\’ wakker maakt … en dan samen opstaan … genieten op het terras van een lekker ontbijt met verse broodjes , zelfgemaakte confituur , vers geperst fruitsap , een tasje thee , … Genieten van het gezellig samen zijn , geen horloge die we in de gaten moeten houden … zo een dag waarop alles kan en mag en niets echt moet … nog even genieten voor onze tweede spruit van zich laat horen en we die rust (met plezier) opgeven voor ons nieuwe wonder …
  Genieten zit immers in de kleine dingen ….

  P.S. : het voorwoord telt volgens mij 13 letters …

 • Wouter Bollen

  Een perfect dag is waar ik lekker met mijn vriendin kan uitslapen, rustig opstaan voor een lekkere brunch (ja, ik zei uitslapen), waar ik me de hele dag geen zorgen hoef te maken over werk, telefoon of e-mail; gewoon alles aan de kant kan laten liggen. Een lekkere wandeling met de hond maken, de fiets op kruipen en van de natuur genieten. Met mijn camera op tocht gaan om leuke fotoos te nemen, ook al duurt het uren om maar enkele goede fotoos te nemen.
  En dan afsluiten met fijn iets lekker te koken voor het avond eten, de afwas laten liggen tot de dag erna, en de rest van de avond te luieren, samen op de zetel, met iets lekker om te drinken en zonder TV.
  Gewoon samengevat, een dagje weg van de rest van de wereld.

  Shiftingsvraag: 521 letters.

 • Tamara

  Elke dag kan een perfecte dag zijn als je de kleine dingetjes maar weet te appreciëren en zolang je omringd bent door de mensen die je graag ziet..

  Schiftingsvraag gok ik op 365 letters

 • Fleur

  Op mijn perfecte dag word ik wakker in een gezellige Britse B&B en heb ik er met mijn gezin een heerlijk vakantiedagje. Noem mij gerust anglofiel, maar ik herleef als ik in Engeland kan vertoeven. Het is een perfecte combinatie van natuur, cultuur en culinair genieten. Ik zie je al direct fronsen bij het laatste, maar ik eet er werkelijk de lekkerste chutneys! De laatste die ik mij nu herinner was er eentje met munt-appel. Ik ga ook telkens overstag voor een cream tea met scones en clotted cream of een verse toast met lemon curd… Ik ben al aan het aftellen om er terug te gaan…

  Oh ja, een voorwoord van 766 letters?!

  Culigroetjes!

 • Dorien Decoster

  Op mijn perfecte dag blijkt de winter nu echt achter de rug! De eerste aardbeiplanten hebben ondertussen bloempjes en zelfs minivruchtjes! Gelukkig want ik ben net begonnen aan mijn laatste potje confituur van vorig seizoen!schiftingsvraag: 100 letters (Het boek winnen zou natuurlijk ook de start van een perfecte dag zijn, want kom, wie wint er nu ooit een wedstrijd?)

 • Eef

  Wat een slechte dag toch nog goed kan maken: Vorig jaar lag ik in het ziekenhuis en heb ik toen van mijn man hét boek van Madam Confituur gekregen (waarmee hij me serieus kon opvrolijken!). Deze week lag ik weer in het ziekenhuis voor net dezelfde reden… het tweede boek zou me nu ook kunnen opvrolijken ;-)!
  Mijn perfecte dag bestaat uit: op\’t gemakske ontbijten (bij voorkeur in de binnentuin), een jogske in het natuurgebied waar we wonen, lekker kokkerellen, een boekje lezen op het terras en genieten van het zonnetje!

 • Micheline

  Een perfecte dag is er eentje waarop je je goed voelt, waarop de mensen in je omgeving heel goed gemutst en optimistisch zijn en waarin je je creativiteit kwijt kan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.