Reisverslag

JAMSESSIE VOOR DE JUF OF MEESTER

Voor Moederdag mocht ik op visite bij onze middelste telg. Als klasactiviteit stond confituur maken op de planning… “great”… 23 kleuters tegelijkertijd in actie… ne mens zou voor minder schrik krijgen.
Gelukkig was die angst voor niets nodig, want onze juf bleef erbij…. dé juf… Lutgart… één juf uit de duizend. Zonder roepen, boos worden of ne kleine achter het behang te steken, hield ze de bende in bedwang. Ik stond erbij en keek ernaar.
Zij vindt het geweldig wat ik doe… dat toveren met fruit… awel… ik vind het geweldig wat zij dagelijks doet met die kleuters. En op zo’n fijne manier. R.E.S.P.E.C.T.

Ik  ben ervan overtuigd dat ik niet de enige fan ben van juf of meester lief. En dat brengt me bij het volgende: Ik ga bij de start van het nieuwe schooljaar één juf of meester bezoeken en samen met hem of haar en de klas een jamsessie houden. Ik zorg dan tevens voor wat leuke extraatjes.

Om uw leerkracht aan deze confituurparty te helpen, roep ik u op om mij te vertellen waarom ik bij deze meester of juf moet passeren. Dat het ne knappe meester is, is geen criterium… alhoewel dat wel plezant is voor deze madam 😉

Laat hieronder uw berichtje achter vóór 18/06 (tot 12u) en misschien wint uw juf of meester wel een jamsessie. 

En voor zij die niet gewonnen hebben… ne zelfgemaakte pot confituur/gelei wordt altijd geapprecieerd, of een schoon boekske over hetzelfde thema is ook een prima idee. Soit, ik ben benieuwd wat ik hier ga binnenkrijgen… spannend…

 

BON, ik ga de winnaar bekend maken…. tromgeroffel… Juf Marlies, wij gaan bij het begin van volgend schooljaar eens nen date plannen…  

Ik moet eerlijk bekennen dat de reacties hieronder mij hebben aangegrepen… en dan is het moeilijk om mensen teleur te stellen… Ik zal iedereen zijn of haar locatie opvragen en ben ik in de buurt, dan ga ik zeker langskomen om een potje te prepareren. Deal? 

21 Comments

 • Eve

  Lapsjepap seg, zelf heb ik nog geen koters rondlopen. Maar ik ben wel een juf die zo\’n jamsessie heel leuk zou vinden. Ik ga hier nu geen reclame over mezelf maken… Hoe zit dat nu weer met dienen zelfstoef en dat stinken? 😉 Maar ik weet wel één ding: mijn kids van volgend schooljaar zouden dit superformidabeltastisch vinden!!! (M.a.w. ik zou heel graag meedoen!)

 • Ann

  Madam confituur,

  Toen ik je oproep zag, dacht ik onmiddellijk aan de juf waar mijn dochtertje nu bij zit. Ze is al 30 jaar kleuterjuf in het 2de kleuterklasje. Wat zij allemaal doet met de kleuters, mijn hoed af. Niets is haar teveel. Zeg nu zelf welke mama is niet blij als je kleuter naar huis komt met Moederdag met een fotoalbum. De kaft laat ze de kinderen zelf schilderen en in het fotoalbum bevinden zich een heleboel leuke foto\’s van je kapoen. Dit is echter niet alles. Elke verjaardag wordt gevierd op een heel leuke wijze, er worden uitstappen gemaakt naar o.a. de boerderij, de windmolen, technopolis, apotheker, bos, ….. maar bovenal brengt ze de kleuters heel veel bij op alle gebied. Wat ze ook doet is \”koken\” met de kinderen, van appelmoes, tot eitjes bakken of koken, popcorn, milkshake…. Ze is een echte moeder voor haar kleutertjes. En die kinderen zijn allemaal \”zot van haar\”. In menig vriendenboekje vind je bij de vraag \”wie is je idool?\” haar naam terug en niet K3 of Mega Mindy. Toch leuk zo een juf? En ze vertelde me onlangs, toen ik volop aan het vertellen was over je boek en confituur maken, dat zij dat ook heel graag doet. Ze verwerkt +/- 100 kg fruit op een jaar om confituur te maken voor haar gezin en vrienden!!! En misschien nog een puntje: volgend schooljaar zit mijn zoontje bij haar in de klas, de confituurkenner in huis… Meneer neemt elke dag 4 boterhammen mee naar school met verschillende soorten zelfgemaakte confituur. Dus als je een proevertje wilt en een heel lieve juf…..

 • petra

  Oh tof, dan wil ik graag juf Bianca nomineren. Ze geeft les in het 1e kleuterklasje in Wachtebeke (\’t Zwaluwnest). Echt een superjuf, altijd vrolijk, toffe thema\’s en aankleding van de klas en heel goed met de kindjes.
  En niet te vergeten juf Linsey (zorgjuf) die het meeste van haar tijd ook in het 1e kleuterklasje doorbrengt en ook aan bovenstaande eigenschappen voldoet 🙂

 • Ria Wangen

  Ik ben oma van Evelien zij zit nu in het eerste leerjaar, zodus de juf zal dit zeker supper tof vinden,
  ze gaat ook naar een supper toffe school waar alles kan en mag.

  groetjes oma

 • Isabelle Pilaet

  Onze zoontjes Mathis (5) en Ruben (3) hebben om de 14 dagen kookles met de juf.
  Er wordt in het begin van de week een briefje uitgehangen aan het bord met de benodigde ingrediënten. De ouders kunnen hun naam zetten onder het ingrediënt die hun kleuter zal meebrengen.
  Zo leren ze niet alleen nieuwe dingen eten maar lezen ze ook tegelijkertijd wat koken met zich meebrengt (oppassen met warm vuur, werken met messen,…)
  De kleuters vinden dit heel leuk en de juffen leveren echt fantastisch werk.
  Zo zijn er al een hoop originele recepten uit de bus gekomen: van chocolademousse egeltjes tot croque monsieur sterren, spinnensoep,…
  Onlangs hebben ze zelf een kleine moestuin aangelegd die ze dan volgend schooljaar kunnen oogsten.
  Een jamsessie zouden ze zeker “wijs” vinden.

 • maren (hoemmelke)

  waarom je zou moeten kiezen voor juf Joëlle is voor mij heel duidelijk!!!
  1. ze heeft er super veel zin in!
  2. ze verzint elk jaar weer hele leuke dingen om met de klas te doen zoals vorig jaar op het einde van het schooljaar wou ze met de kinderen van haar klas naaien en vroeg de hulp van enkele naaiverslaafden om te komen helpen… en het was super mooi om te zien dat de stoerste jongen uit het 5e lj (nu een jaar later een beer van ne vent) twinkellichtjes in zijn ogen had toen zijn eigen gemaakt kussen af was en hij was echt niet de enige!!
  Maar om dat toen te doen, overlockte juf Joëlle ettelijke uren de lapjes stof die de kinderen hadden meegebracht om er een mooi kussen van te maken

  3.ze het echt verdient, want ze steekt heel veel energie in elk kind dat haar klas binnen komt en ze heeft altijd een vriendelijk woord voor elk van de kinderen

  4. zoals elke mens kan zij een opkikker gebruiken en deze zou op dit moment zeker juist komen!

  5. ze echt een pluim verdient!!!
  6. ze probeert ook voor elk kind persoonlijk, meer te doen dan eigenlijk nodig is en af en toe, loopt ze haarzelf daarmee voorbij.

  t zou gewoon super zijn moest ge voor Juf Joëlle kiezen!!!

  Maren

 • Dieter

  Hallo madam confituur

  ik zou dan graag mijn vrouw nomineren die voor de klas staat. Zelf is ze gek op koken en probeert ze die microbe door te geven aan de kinderen in de klas. Ze bakt brood , maakt croques , choco, confituur, …. . Op haar school worden kinderen beloond die hun fluohesje dragen. Zo kunnen ze steeds per klas streepjes verzamelen en de 3 winnaars krijgen steeds een prijs. Ze probeert de kinderen steeds te stimuleren en als ze winnen kiezen haar kapoenen steevast voor een kooknamiddg met dessertjes of een koude schotel of … .
  Ze kocht onlangs het boek van madam confituur en experimenteerde ermee in haar eigen keuken. Ondertussen mochten wij hier thuis van dat lekkers proeven . Het zou voor haar heel leuk zijn om jou te verwelkomen inde klas. Zo hoeft ze niet meer op veilig te spelen en kan
  ze in haar klas ook gegaan voor de prachtige combinatie en krijgt ze er onmiddellijk tip and tricks bij … . Bovendien wordt ze deze zomer 30 en zou het voor haar een leuk cadeau zijn . Ben er zker van dat ze je in dat klasje met open armen zullen ontvangen. Help je me madam confituur …?????

 • Stefanie

  Hoi! Ikzelf ben juf in het 3 de leerjaar. Ik heb wel een kleine bengel rondlopen maar die is nog maar 2. Een confituursessie met DE madam confituur zou ik wel zien zitten. Ik hou van kokkerellen in de klas en probeer dit ook aan de Kids door te geven. Bovendien zouden we dan iets anders kunnen maken dan de klassieke confituren …

  • Nele

   Mijn dochter zit in het 5de leerjaar en heeft een geweldige juf, Maaike.De kinderen zitten in onze school steeds 2 jaar bij dezelfde juf en dus heeft ze het geluk volgend jaar nog een jaartje te mogen genieten. Maaike slaagt erin om een graadsklas van 24 kinderen iedere dag opnieuw naar school te doen komen. Naast de verplichte inhoudelijke vakken heeft ze ook oog voor de noden van elk kind. Maar het meest bijzondere is toch dat ze net als de kinderen nog steeds verwonderd kan zijn bij dagedagelijkse dingen. Ze ziet de groene rups die op een blaadje voorbij kruipt en kan verwonderd naar een prachtige zonsopgang kijken. Ze brengt iedere haar respect voor de natuur en de medemens over op een bende 11-12 jarigen en dat verdient een pluim.
   Onze school ligt een geweldig domein. We hebben een moestuin met rabarber, courgetten, boontjes, aardbeien en tal van kruiden zoals munt, rozemarijn, citroenmelisse,… Er staan ook verschillende appelbomen,perenbomen en vlierbloesems. Misschien kan je met deze kinderen op speurtocht gaan op ons domein op zoek naar de talloze mogelijkheden die we te grijpen hebben.

 • Charlotte

  Beste madam confituur.

  Door jou confituur smaakt ons ontbijt nooit meer zuur.

  Wij hebben een kleine prinses in de eerste peuterles.

  Het is er alle dagen feest: kinderyoga, zingen, dansen, kokkerellen … niets is haar juf teveel geweest.

  Juf Carine verdient een dikke tien!

  Liefst madam confituur, wil jij als verrassing een handje komen helpen voor een zoet en plakkerig afscheid tussen juf Carine en haar jonge welpen ?

  Alvast bedankt, ik hoop een plaatsje vrij te mogen houden voor jou op de schoolbank!

  Groetjes,
  een beginnende JAM-mama

 • wendy

  hey,
  op zoek naar een lekker confituurrecept kwam ik op je berichtje over de jam-sessie op school. Ik ben zelf juf in de knuffelklas en sta op school een beetje bekend als \’kook-juf\’ omdat ik toch wel heel graag kook en bak. Confituur heb ik nog niet gemaakt in de klas maar ik zou het dolgraag eens uitproberen ! Misschien kan de jam-sessie me op weg helpen ? De knuffels zouden het alvast reuze vinden !
  Groetjes !

 • Debrabandere Debbie

  Madam Confituur….,
  Een schitterende naam :)! Ik had er al een beetje van, maar door u te hebben gevonden is het hek helemaal van de dam ….. Ik maak en experimenteer…. Niet te doen!
  Mijn zoontje zwaait het eerste leerjaar uit en zijn Juf ou ik graag wel eens willen verassen.na meer dan 20 jaar de kindjes te leren lezen en schrijven gaat zij voor haar laatste jaren in een andere klas lesgeven…. Ook jonge kinderen kunnen hiervan genieten! Bij deze, ik doe mee!

 • Edwin

  Hallo Madam Confituur!

  Misschien leuk om de Nederlandse kinderen eens te leren hoe je een echt, lekkere confituur kan maken!
  Onze zoon Josh, zit nu in groep 1/2 en volgend jaar ook nog in meester Thomas.
  En mocht zijn klas winnen, dan kijk ik natuurlijk stiekem mee om zelf ook nog wijzer te worden!

  We zijn benieuwd!

  Groetjes uit het Hollandse,

  Josh en Edwin

 • Juf Marlies

  Wij zijn 21 Denderleeuwse bengeltjes.

  dag in, dag uit gedragen we ons als engeltjes.

  Onze juf Marlies is wel een vedette,

  ze heeft op Facebook goed opgelet.

  Zo zag ze de wedstrijd van madam Confituur

  en dacht bij zichzelf ‘zo een jamsessie is het perfecte lesuur’.

  Want rekenen en taal doen we al elke dag,

  maar koken, zo nu en dan, is iets wat van onze juf ook af en toe mag.

  fruitsla, soep of confituur?

  In 3B houden ze van elk kookavontuur!

  Daarom wil onze juf zo een jamsessie wel winnen

  door dit gedichtje helemaal zelf te verzinnen.

  Hopelijk is deze inspanning genoeg

  want het is natuurlijk niet helemaal wat men vroeg.

  Ze wil dit gewoon heel graag doen

  op één of andere septemberse ‘achternoen’.

 • Torbeyns Kris

  Beste Madam Confituur,
  Als grote fan van u, en het confituurwezen,zou ik graag juffrouw Agnes willen verrassen (Heuvelschooltje, Tielt-Winge)met deze activiteit. Mijn dochter is 4 en gaat al 2 jaar naar t wijkschooltje van juffrouw Agnes en juf Joke. Het is een kleinschalig schooltje met volgend jaar 17 kindjes, van de instappers tot de laatste kleuterklas. Maar vanaf volgend jaar staat juf Agnes er alleen voor, herorganisering van de hoofdschool uit. Wij mama\’s hebben al gezegd dat we wel zullen bijspringen om hier en daar wat te helpen, want ze moet zowel de kleintjes troosten op hun eerste dagen, als de grootste voorbereiden op het eerste studiejaar. Jaren geleden heeft ze dit nog gedaan, maar om haar, en de kleuters, een leuke dag te bezorgen lijkt me dit wel een leuk idee, en om haar een duwtje in de rug te geven en te tonen dat wij er alles aan willen doen om het een leuk en aangenaam schooljaar van te maken. Juf Agnes is als een moederke voor de kindjes, zo zorgzaam, zacht, maar ook rechtvaardig. Een juf waar je gerust bent als je je kind daar achterlaat. En zo je dit niet zou winnen juf Agnes, dan krijg jij van mij toch een dikke pluim en een zelfgemaakt potje confituur van Jutte, net zoals vorig jaar!

 • Sofie Smet

  Madam Confituur,

  Op Freinetschool \”De Klimboom\” in Balen leren de kinderen op een \’natuurlijke\’ manier, d.i. heel ervaringsgericht en dus is zo\’n jamsessie ideaal!
  De jongste van onze 3 kinderen heeft er nu bijna het 1e leerjaar opzitten bij juf Emelie. Ben je nieuwsgierig naar juf Emelie en haar wombatjes: http://www.deklimboom.be, doorklikken naar de klas van Emelie (De Wombatjes).

  Afsluiten doe ik met het motto van \”De Klimboom\”:
  LEG HET ME UIT EN IK VERGEET HET.
  LAAT HET ME ZIEN EN IK ONTHOUD HET MISSCHIEN.
  BETREK ME ERBIJ EN IK BEGRIJP HET!\”

 • Griet Gordts

  dag madam van de glazen potjes
  onze juf marlies is een beetje zotjes
  net daarom is ze ook zo cool
  want blij zijn is haar levensdoel
  soms zegt ze zomaar in de klas
  dat ze wou dat ze een aardbei was
  of maakt ze zomaar voor de lol
  het hele uur met mopjes vol
  ze is ook heel erg creatief
  origineel, zorgend en heeeel erg lief
  als zij met haar klas deze sessie zou winnen
  dan weet ik niet waar u gaat aan beginnen
  wat ik erg zeker en gewis weet
  is dat U mogelijk suikerklontjes zweet
  dus als u een avontuur wil beleven
  waarbij besjes in de klas rondzweven
  dan gaat u maar naar klas 3b
  de zotste van het KCD 🙂

  ik ben het moeke van gijs
  en duim voor deze mooie prijs !!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.