MadamConfituuradvies

ALS DE JEUGD GAAT BLOGGEN…

Ik krijg vaak de vraag: “Madam, hoe zien uw dagen er eigenlijk uit?”. Awel, om het in één woord uit te drukken: DRUK…  Bloggen, demo’s of workshops geven, administratie doen (bah!), potjes bestellen, copywriting,… ik kom soms handen tekort.

Tel daar nog drie zonen én een man (met een teveel aan hobby) bij en voilà… u komt uit op pure choas.

Maar voor één ding maak ik sinds kort elke vrijdag tijd: mijn bloggertjes… oei, nu heb ik ambras… laten we het houden bij jong blogtalent, goe?

 

Als de jeugd gaat bloggen 20170505_113744[1] (800x450)

 

Ik geef wekelijks twee uurtjes blogles in de middenschool van zoonlief. Het gaat om verbredingsuurtjes die leerlingen vrij kunnen invullen als ze wat extra uitdaging kunnen gebruiken.

“Waar ben ik aan begonnen” en “ga ik er wel tijd voor hebben”… het heeft in het begin zeker door mijn hoofd geraasd. Ondertussen weet ik beter. De generatie die voor mij zit, is immers open, beleefd, ondernemend, hulpvaardig en buitengewoon creatief. Oftewel wat ik erin steek als lesgever, krijg ik dubbel en dik terug qua energieboost. Chance for me!

We staan nu 6 lessen verder en ze hebben allen hun eigen blog, helemaal volgens hun moodboard en mindmap (om het in dure woorden te zeggen).

Hieronder vindt u een overzicht! Ze bloggen erop los!

Ik denk dat het vast staat: deze 13- en 14-jarigen hebben duidelijk veel in hun mars. Neem please, please, please, zeker een kijkje.

Ik was trouwens niet hun enige lesgever tijdens deze sessies… Niemand minder dan Totallytwo, ascookedbyginger, sophiagetfit,… stonden hen via een Skype-verbinding te woord. Jong geweld wordt immers beter geïnspireerd door ander jong geweld. Met een geweldig resultaat als output! De eerste stappen zijn gezet (er moet her en der nog gesleuteld worden) maar vanaf nu is het volle gas vooruit!

En wat denkt u van dit blogtalent?

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.