aardbei,  Confituur,  Jam,  nectarine

NECTARINE-AARDBEI CONFITUUR OFTEWEL PICKNICK CONFITUUR

Eindelijk is het zo ver… het zijn dé vijf dagen van het jaar dat Mister Choco en ik onze vrijheid herwinnen… met twee zonen op kamp en de jongste op “bompa en mémé-kamp”, zijn wij nog eens helemaal alleen. En dat brengt ne mens zowaar terug in de tijd waar ik nog net geen twee voor mijn leeftijd had staan. Vrij en onbezonnen, dus.

In die tijd maakte ik uiteraard, net als alle andere pubers, ruzie over een kledingstuk dat niet gepast was om te dragen en waar mijn ouders dan steevast op antwoordden… “doe da maar aan als je eens naar zee gaat”. Beste ouders, wees gewaarschuwd, ook pubers hebben een geheugen… dus deze madam ging ermee naar zee, tot grote frustratie van de mama en de papa.

Het is de tijd van de slechte films in de bioscoop… “hoe slechte films?”, vraagt u zich af. De strategie was anders simpel: kies ne flutfilm en ga er met uw lief naar toe. Geen hond die nog weet waar de film over gaat, maar wat een gekus… tssss….

Een derde wapenfeit in die tijd was voor mij: picknicken! En dat zetten we in onze “home-alone”-toestand zeker op het programma!

Picknick mand
Dat tweede glas zit al in mijn pollekes…

 

Gekoelde cava
Whoopa… die fles is open en gekoeld.

 

Kaarsenhouder bamboo
Nu maar hopen dat we de lucifers bij hebben…

 

Pruimen
Nog een beetje vers fruit van eigen boom,se!

 

Wat er helemaal niet mag ontbreken, is mijn ultieme picknick-confituur… oftewel nectarine-aardbei jammmmmm!

nectarine aardbei confituur
Mag zeker niet op de picknick ontbreken!

 

Ah, me too, hoor ik u zeggen… awel schiet dan snel in actie!

  • 400 g nectarine (zonder vel en zonder pit, in stukjes gesneden)
  • 200 g aardbei (zonder steeltje, in vieren gesneden)
  • 2 dl versgeperst appelsap
  • sap van 1/2 citroen (of als u het liever iets minder zoet heeft, doet u de hele citroen erbij)
  • 1 koffielepel citroenrasp
  • 15 flinke muntblaadjes (fijngesneden)
  • 410 g confituursuiker (versie 500 g suiker voor 1 kg fruit)

 

Hoe maakt u deze picknick-confituur?

Doe alle ingrediënten in een kookpot met uitzondering van de muntblaadjes en de suiker. Laat afgedekt koken gedurende 5 minuten. Haal vervolgens de pureestamper boven en maak uw confituur egaal.

Hierna mogen de muntblaadjes erbij. Ook de suiker roert u er door. Breng opnieuw aan de kook en vanaf het moment dat alles stevig borrelt, telt u 3 minuten. Check de stolling van de confituur en schuim af indien nodig.

Giet de hete confituur in steriele bokalen. Schroef er het deksel op en laat omgekeerd afkoelen.

Picknick style
Eentje voor hem en eentje voor mij!

 

Met dank aan bol.com voor de leuke picknick spulletjes! We gaan dat vanaf nu meer doen, was de conclusie!

 

 

One Comment

  • Myriam

    \”Dat kleurke heb ik nog niet\” dacht ik toen ik je recept las. Dus ik vanmorgen recht uit mijn bed om nectarinen. Het was nog een hele toer om er rijpe te vinden want ik wil NU die confituur maken en niet straks of morgen. Maar wie zoekt die vindt, en de confituur ziet er prachtig uit en hij is ook subliem lekker. Zoals al je confituren trouwens. Ik heb er deze keer eens geen munt in gedaan (heb nogal wat voorraad mét munt staan), maar veel vanille. Jammie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.