MadamConfituuradvies

OP VRAAG VAN…

Op vraag van mijn kinderen heb ik gisteren de perenconfituur met gember nog eens opnieuw gemaakt… speciaal voor hun juf en meester. Ze vertellen blijkbaar enorm veel over Madam Confituur in de klas en wilden “de bewijzen” (of de potjes) nu ne keer op tafel gooien!

Bij gebrek aan gewone sinaasappels, heb ik dit keer een bloedsinaasappel gebruikt en dat geeft, zoals u ziet, een grappig kleurke.

Perenconfituur met gember
Perenconfituur met gember voor de juf en meester

 

Ik ben eens benieuwd wat mijn twee PR-boys d’r van vinden!

Zij hebben me echter ook op een idee gebracht. Ik ga vanaf nu wekelijks één van mijn facebook-volgers belonen met een potje. Dus aarzel niet en “vind mijn pagina-leuk” en dan is het volgende potje misschien wel het uwe.

No Comments

 • Lieve gheysen

  Ik heb veel sap van vruchten staan en wil er graag lekkere coulis van maken. Helaas staat bij veel recepten n korte bewaartijd.
  Heb je advies/recept om rode vruchten/of aardbeien of ….- coulis te maken die ook n tijdje bewaart?
  Vriendelijke groeten,
  Lieve gheysen

  • Madam Confituur

   Dag Lieve,
   U kan het vergelijken met suikerarme confituur. Vult u steriele flesjes met hete coulis, dan kan u dit afgesloten lang bewaren. Eens dat het flesje open gaat, dan is het rap wezen. De suiker zorgt ervoor dat alles goed bewaard blijft. Bij coulis zit er minder suiker in het potje/flesje dan bij confituur.

   Dus: kleine flesjes kopen, steriel maken, met hete coulis vullen. Gr, Madam Confituur

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.