Marmelade,  sinaasappel

SINAASAPPELMARMELADE

Koud, seg! Bibberen geblazen vanaf nu! Hoe gezellig die winter ook kan zijn, ik mis toch wat zon. En zeker op mijn bord. Mmm, sinaasappelmarmelade lijkt me de perfecte remedie voor mijn heimwee. Wat denkt u? Vliegen we d’r in?

 

Sinaasappelmarmelade
Sinaasappelmarmelade: zon op uw bord!

 

Op uw boodschappenlijstje staat:

 • 4 sinaasappels
 • 1 citroen
 • 4 dl water
 • 750 g suiker

Bereidingswijze:

Start met het schrobben van de sinaasappels en citroen. Vervolgens legt u de vruchten in het water om te weken. Laat ze gerust enkele uren staan. Daarna zet u de kookpot met het water en de vruchten op het vuur en kookt u het geheel in een half uurtje zachtjes gaar.

Vis het fruit uit de kookpot en snijdt het in grote stukken.  Haal er het vruchtvlees uit, verwijder de velletjes, pitten en witte vezels en snijd de schillen in zeer dunne, lange reepjes. Hoe dunner gesneden, hoe beter het mondgevoel is achteraf.

Vruchtvlees, schilletjes en suiker mogen nu terug bij het kookvocht in de kookpot (zonder deksel). Breng dit mengsel aan de kook tot het de gewenste dikte heeft bereikt (Dit kan zelfs tot 15 minuten duren, dus geen paniek). Is uw marmelade klaar, doe hem dan snel in propere potjes.

Als u daar niet vrolijk van wordt 😉

No Comments

 • Patsy

  Gebruik je gewone suiker in dit recept? Ik vermoed van wel, anders zou je het wel melden, maar wou toch zeker zijn…
  Ik bracht onlangs uit Engeland (het confituur-land bij uitstek) een potje abrikozen-met-amaretto-confituur mee. Een experimentje voor jou? 😉

  • Madam Confituur

   Dag Patsy,
   Dit is inderdaad met gewone suiker. En wat dat Engels potje betreft… dat is inderdaad een schoon experiment… to be continued dus… 😉

 • Leslie

  Hallokes, ik ben momenteel druk in de weer met het sinaasappelmarmelade-recept (amai een mond vol) uit het boek. Daarin wordt gezegd om de inhoud van de kookpot in een maatbeker te doen en afhankelijk van de inhoud de suiker af te wegen. Wordt hier enkel gekeken naar het kookvocht of de volledige inhoud, incluis reepjes sinaasappelschil?
  Merci voor de hulp!

 • Uschi

  Ik ben dol op sinaasappelmarmelade en ik denk dat dit receptje deze week ga uitproberen en ik zal zeker niet nalaten te berichten hoe hij me gesmaakt heeft..Groetjes

 • linda

  Hoi,
  Ik ben op dit moment in Zakynthos. De appelsienen vallen hier van de bomen, maar net iets te zuur om te eten. En het is zonde om ze weg te gooien. Ik heb dus vandaag jouw recept uitgeprobeerd en de confituur is super gelukt! Ook fijn dat het met gewone suiker kan, want de pectine is hier heel moeilijk te vinden.
  Linda.

  • Willy

   Dag Linda,
   ik ben in Lefkada en kreeg vandaag een plastic zak propvol met appelsienen en enkel pompelmoezen.
   Morgen maak ik confituur. Hoppelijk lukt het, mevrouw is vooropig in Belgie en ik ben alleen, vandaar!!
   Willy

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.