dessert,  Gerechten met confituur

TAART VAN ABRIKOZENCONFITUUR

Aaaahhhh! Als ik nu eens de geur die hier in de keuken hangt, kon doorsturen via het internet. Unbelievable! Zo lekker! Ik heb een taart gebakken met de abrikozenconfituur die ik gisteren gemaakt heb.

En al zeg ik het zelf, die is pas lekker. Smeuiig (kan ook moeilijk anders met zoveel eieren), fijn van smaak, niet droog… zalig!

Stroop die mouwen maar snel op en hup, hup, aan de slag!

 

Taart met abrikozenconfituur
Ongelooflijk lekker is deze taart met abrikozenconfituur

 

Wat hebben we nodig?

  • 12 eieren
  • 500 g suiker
  • 300 g abrikozenconfituur (kijk zeker naar het recept van de gedroogde abrikozenconfituur)
  • 150 g boter en wat extra boter om de vorm in te vetten
  • 175 g fijngemalen amandelen
  • 50 g kokospoeder
  • 100 g witte bloem

 

Aan het werk nu.

Start met het voorverwarmen van de oven op 200°C. Neem een springvorm (26 cm diameter) en bekleed de bodem met een stuk bakpapier. (Laat de resten van het bakpapier aan de buitenkant uitsteken, geen knipwerk dus) De zijkanten van deze bakvorm moeten ingevet worden met flink wat boter.

Neem een ruime kom en doe er de 12 eieren in en de suiker. Meng deze twee ingrediënten goed door mekaar en blijf roeren gedurende vijf minuten. Smelt daarna de boter en doe dit bij het mengsel. Goed roeren is opnieuw de boodschap.

Vervolgens voegt u de gemalen amandelen en het kokospoeder toe. Roeren, roeren en nog eens roeren.

Nu is het de beurt aan de abrikozenconfituur. Mix deze confituur eerst en voeg hem dan pas toe aan het beslag. Roer weer enkele minuten goed om.

Tenslotte mag ook de bloem bij het beslag. Roer goed tot het beslag dikker wordt. (Wees niet ongerust, héél dik zal het niet worden)

Het geheel mag nu in de bakvorm en de oven in. Om zeker te zijn dat niets aanbakt, dekt u de springvorm af met wat aluminiumfolie. Laat de taart een kwartiertje in het midden van de oven bakken op 200°C.  Verlaag daarna de temperatuur tot 175°C en laat dit pareltje verder bakken gedurende +/- 2 uur. Controleer dit zeker regelmatig want elke oven is anders.

Check de gaarheid van deze taart met een houten satéstokje. Is de taart klaar, dan mag hij uit de oven en haalt u hem uit de bakvorm. Ook de aluminiumfolie mag nu weg. En dan is het geduld uitoefenen totdat de taart afgekoeld is.

 

Zoveel eieren in een taart. Ik had ook mijn bedenkingen, moet ik zeggen. Maar het resultaat is gewoon schitterend.  Probeer het zelf ook eens en laat weten wat u ervan vond.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.