Marmelade,  Reisverslag

THE MARMALADE AWARDS

Ondertussen staat de homemade Cointreau te rusten (en dat voor maar liefst 40 dagen… het lijkt wel vastentijd… oei, dat is blijkbaar ook zo) en heb ik mijn oog laten vallen op iets speciaals: The Marmalade Awards 2013. We are going abroad, ja ja…ย 

In het land van “the bucket woman”, houden ze een jaarlijkse marmelade wedstrijd met diverse categorieรซn: Sevilla marmelade, kindermarmelades, internationale marmelades,…

Dit event kiest de beste marmelades uit maar liefst 1800 potjes van over heel de wereld. Dat kan dus tellen. En dit jaar zit er ook een potje tussen van zoonlief en eentje van mezelf.ย 

Cel (mijn kinderen hebben allemaal korte namen… dat is gemakkelijker om te “duvelen”…) ging voor een cranberrie-orange marmelade. (het fotomateriaal levert het bewijs). Ik zet mijn beste beentje voor met mijn Mojitomarmelade.

 

En op 2 en 3 maart is het zover: Mister Choco en ik gaan ter plekke om het zaakje te inspecteren. Uiteraard volgt er een uitgebreid verslag. Dan weet u volgend jaar hoe u kan deelnemen, waaraan uw marmelade moet voldoen (die Engelsen hebben misschien totaal andere smaakpapillen) of kan u zelfs een interessant uitje plannen richting Engeland.

Schonen deal, right?

2 Comments

  • Christel

    Good luck !!! Keep us informed. Ik heb van een collega vorig jaar een potje \”original orange marmelade with Irish whiskey\” gekregen, maar dat vond ik toch niet echt lekker. Eerder iets voor als ge een goei valling hebt en geen hoestsiroop in huis … Volgens mijn bescheiden mening gaan jullie daar in de prijzen vallen ! From Belgium, 12 points ๐Ÿ˜€

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.