ananas,  Confituur,  Jam

TROPISCHE CONFITUUR MET ANANAS

Ik zit vaak in den hoek. En dat, beste mensen, is op vrijwillige basis…

Naast confituur maken, is één van mijn favoriete bezigheden, bladeren in mijn kookboeken of -magazines. En ik heb daar dus zelfs een eigen hoekske voor.

Het plezante aan deze hobby is dat dit ook een schone insteek kan zijn voor mijn confituurpassie. En zo verliep het ook bij het volgende recept, dat een afgeleide is van een smoothie.

Een combinatie van ananas, mango, banaan en sinaasappelsap. Zeg nu zelf, dat kan niet mislukken.

 

Tropische confituur met ananas
Foert regen! Hier komt dé tropische confituur!

 

Wat haalt u in huis?

  • 1 ananas (+/- 500 g)
  • 1 banaan (+/- 130 g)
  • 1 mango (+/- 300 g)
  • sap van 1 citroen
  • 400 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 700 g confituursuiker (verhouding 2:1)

 

En we vliegen erin!

Schil de mango en verwijder de pit. Snij de mango in kleine blokjes. Vervolgens is het de beurt aan de ananas. Verwijder de schil en het hart van de ananas. Hak het vruchtvlees in kleine blokjes. (maak echt kleine blokjes, dit is aangenamer om op de boterham te smeren en kleine blokjes zullen ook sneller gaar zijn)

Vervolgens hakt u de banaan in stukken en doet u alle fruitstukjes in een ruime kookpot. Voeg hier onmiddellijk het citroensap aan toe alsook het versgeperste sinaasappelsap.

Breng het fruitmengsel aan de kook en doe de deksel op de pot. Roer regelmatig om. Na een twintigtal minuten zijn de fruitstukjes zacht. Neem de kookpot van het vuur en voeg de confituursuiker toe. Los de suiker goed op in het mengsel.

Zet daarna de kookpot terug op het vuur en breng opnieuw aan de kook gedurende 3 minuten. Als de confituur correct stolt, mag u uw bokalen boventoveren en vullen. Omgekeerd laten afkoelen en jawel, het resultaat mag er zijn.

 

Door het toevoegen van de mango en de banaan, zal de scherpere smaak van de ananas milder worden. En zo krijgen we dus een aangenaam smeerselke. Al zeg ik het zelf!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.