dessert,  Gerechten met confituur

ZUCCOTTO MET AARDBEIENCONFITUUR

Zag u ook die van “Goe gebakken” op tv daarnet. Ze gaat zondag een kerstrol maken. Jammie.  Ben eens benieuwd.

Nu, ’t is niet om te stoefen, maar mijn recept voor Zuccotto moet eigenlijk niet onderdoen. En t’ is even ferm om mee uit te pakken op uw kerstfeestje.  Wat zeg ik, even ferm, nee, nee, eigenlijk een pak fermer. Want zeg nu zelf met zo’n sexy naamke alleen al. Daar kan “kerstrol” niet tegen op.

Ik heb uw aandacht? Kom dan vliegen we d’r in.

Op uw lijstje staat:

  • 1,5 lange hotelcake (zijn er restjes dan is dat voor uw mondje)
  • 1,25 dl grappa (of cognac)
  • 50 g amandelen
  • 100 g pure chocolade in stukjes
  • 500 g mascarpone
  • 3 theelepels poedersuiker
  • 50 g aardbeienconfituur
  • poedersuiker om over de zuccotto te strooien

Hier gaan we dan:

Begin met een ronde puddingvorm van 1 liter te bekleden met  plasticfolie. Laat de folie enkele centimeters over de randen hangen. Snij driekwart van de hotelcake in plakken van 1,5 cm. Vervolgens snijdt u elk plakje in twee driehoeken. Puzzel deze plakjes tegen elkaar in de puddingvorm, zodat u een soort cakevorm hebt in de puddingvorm. De cake moet zeker tot aan de rand komen, of zelfs iets hoger.

Nu is het tijd voor de grappa of cognac. Bestrijk de cakevorm met de alcohol naar keuze. Hou wel 2 eetlepels aan de kant voor later.

Rooster de amandelen en laat ze afkoelen. Daarna hakt u ze grof.

Smelt de chocolade zachtjes in de microgolfoven. Meng de helft van de mascarpone met deze warme chocolade.  Bestrijk vervolgens de cakevorm met deze mengeling.

Maak een tweede mengeling met de andere helft van de mascarpone, de aardbeienconfituur, de amandelen en  de poedersuiker en schep het daarna in de vorm. Bedek alles met de rest van de cake. Snijd eventueel het geheel bij, zodat alles goed aansluit. Het restje aan grappa (of cognac) mag u nu hierover verdelen.

Dek de vorm goed af met plasticfolie en zet de zuccotto liefst een nachtje in de koelkast. Voor het serveren haalt u uw nagerecht uit de vorm en bestrooit het met poedersuiker voor een mooi besneeuwd resultaat.

Believe me, een nagerecht om fier op te zijn.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.